DM mestrene fundet

16. august 2008

Pressemeddelelse fra DTF:

De topseedede ved DM udendørs i Helsingør efterlod ingen tvivl om, hvem der var de stærkeste, da såvel Martin Pedersen som Hanne Skak Jensen vandt deres respektive finaler overbevisende.

Overraskelsen Joakim Bay Simonsen, der som useedet havde imponeret ved at spille sig i finalen, var på forhånd ikke levnet mange chancer mod Martin Pedersen. Sidstnævntes sejr på 6-3, 6-0, 6-1 var da også så overbevisende som cifrene antyder, og Martin Pedersen kunne efter godt halvanden times spil glæde sig over at have hentet sin første DM-singletitel.

”Den titel betyder faktisk ret meget for mig. Sidste år havde jeg måske nok en højere international rangering, men jeg synes faktisk, at jeg spiller bedre tennis nu. Derfor er det også dejligt at få bekræftet over for mig selv, at jeg kan leve op til den favoritrolle, jeg havde. Alle vil slå os elitecenter-spillere, men det er også et pres, vi skal lære at leve med, og det lykkedes,” sagde en tilfreds Martin Pedersen, der for tiden er nummer 676 på verdensranglisten.

Sportschef Johan Sjögren glædede sig også over, hvad han havde set fra Martin Pedersen. ”Martin har spillet godt hele ugen og vist, hvor meget han har udviklet sig som spiller. I løbet af et år er han i top 300,” lød spådommen fra Sjögren.

For Hanne Skak Jensen var det også første gang, hun hjemtog DM-titlen udendørs, og hun var lige så overbevisende i sin finale som Pedersen.

Det var tydeligt, at den næsten to en halv time lange semifinale fra i går sad i benene på den forsvarende mester Karina Ildor Jacobsgaard, men det skal ikke tage noget fra Hanne Skak Jensen, der var 100 procent fokuseret og aldrig tillod sin modstander at komme ind i kampen. Det kunne også aflæses i sejrscifrene, som endte på 6-2, 6-0.

”Det er superfedt at få bevist, at jeg er den næstbedste i Danmark (efter Wozniacki) og også på hjemmebane få lov til at vise, at mine resultater i udlandet ikke er en tilfældighed,” konstaterede en glad Hanne Skak Jensen, der ikke mindst denne sommer har taget et gevaldigt ryk på verdensranglisten og nu er oppe som nummer 525, hvilket er tæt på hendes hidtil bedste rangering.  

På længere sigt er målet at komme til at spille med i en Grand Slam-turnering. ”Det vil sige at komme med i kvalifikationen, hvilket kræver en placering i top 250. Det er mit langsigtede mål, som jeg håber at kunne nå i 2010,” forklarede Hanne Skak Jensen, der også fik ros med på vejen fra sportchefen.

”Hanne har udviklet sig rigtig godt i år, og jeg tror, vi kommer til at se rigtig meget til hende fremover,” mente Johan Sjögren.

I herredoublen tog Martin Pedersen i selskab med Thomas Kromann sig af endnu en DM-titel med sejr på 6-4, 6-1 over Christian Schønau og Alexander Kønigsfeldt, mens damedoublefinalen måtte aflyses, da Karen Barbats makker Malou Ejdesgaard umiddelbart før kampens begyndelse blev stukket af en bi på hånden. Dermed blev Hanne Skak Jensen og Karina Ildor Jacobsgaard mestre uden kamp.