Davis Cup World Group

19. september 2011

I den forløbende weekend er der blevet spillet semifinaler i Davis Cup samt de afgørende kampe i to WTA turneringer.

Den ene Davis Cup semifinale stod mellem Serbien mod Argentina, og her løb Argentina med en 3-2 sejr. Novak Djokovic var med på trods af et hårdt program, hvor han først ankom til Beograd mindre end 24 timer inden kampstart. Djokovic spillede ikke fredag, men da Serbien var bagud 1-2 om søndagen stillede han op mod Juan Martin Del Potro. Det skulle han måske ikke have gjort, for han endte med ligge på gulvet pga smerter i ryggen og trak sig fra kampen ved stillingen 6/7 (5) 0-3. Det er den samme skade, som Djokovic mærkede i US Open og fik behandling for i finalen. Den stærke serber forsøgte at bide smerterne i sig, men det lykkedes altså ikke. Nu skal skaden undersøges, inden han beslutter, om det får betydning for den sidste del af sæsonen.

I den anden semifinale tog Spanien imod Frankrig, og her stod Nadal på imponerende vis i spidsen for sit hold. Spanien vandt 4-1, og bemærkelsesværdigt nok var der ikke en eneste kamp, der gik i mere end tre sæt. Nadal var helt suveræn i sine kampe og vandt fredag over Gasquet med 6/3 6/0 6/1 og søndag over Tsonga med 6/0 6/2 6/4. Omstillingen fra US Open’s hard court til grus i Spanien var altså ikke det store problem for verdenstoeren.

Argentina og Spanien spiller Davis Cup finale den 2.-4. december i Spanien.

På WTA touren blev to lidt mindre turneringer afgjort i weekenden, og to nye spillere kan føje en WTA titel til cv’et.

I Quebec City vandt Barbora Zahlavova Strycova (WTA 71) turneringen. I finalen slog hun den useedede new zealænder Marina Erakovic, som er rangeret som nr 85. Erakovic var også ude efter sin første WTA titel, men tabte altså finalen med 6/4 1/6 0/6.

I Tashkent, Uzbekistan var russiske Ksenia Pervak (WTA 52) førsteseedet, og hun vandt turneringen overbevisende uden at tabe sæt undervejs. I finalen besejrede hun Eva Birnerova fra Tjekkiet med 6/3 6/1.