Davis Cup konkurrence

7. februar 2009

Nu er jeg tilbage med mere regelmæssighed på bloggen. Jeg har haft problemer med min computer, siden der gik hul på mit kabel, så det slog gnister og var ved at sætte ild i sengen. Jeg har nu fået købt en allround adapter, så jeg er dækket ind på de fleste mærker (en amerikansk spiller har tidligere kaldt mig "RadioShack" – amerikansk Fona – pga alle de kabler, jeg rejser med).

Jeg er i skrivende stund i Kroatien, hvor jeg skal spille to futures, hvor jeg er i maindraw i begge. I denne uge er det bare Thomas Kromann og mig, der er her, men i næste uge får vi selskab af Martin (hvis han bliver frisk), Rasmus og Henke. Thomas er i kvalen, men har bye i første, og starter derfor først på søndag. Det er ikke den mest oprivende turnering, men der er, hvad der skal være. Klubben ligger 5 min gang fra hotellet, og der er hæderlige forhold. Hotellet er ok. Da vi kørte forbi hotellet første gang, når Thomas godt nok at sige: "Tænk, hvis han lige satte os af der!", hvorefter han drejede ind. Det er nu helt fint på indersiden. Det ligger midt i ingenting, men der er billigt internet og gad mad i restauranten.

Jeg vil nu udnytte mit comeback på bloggen med en ny konkurrence. Da vi d. 6.-8. marts spiller Davis Cup i Kolding mod Finland, har jeg været så hurtig med at skaffe nogle af de meget eftertragtede billetter, inden systemet brød ned i kaos over telefonstormen. Jeg kan derfor sætte 5×2 partoutkort på højkant. Konkurrencen er en tiebreakDavisCupafgørendekamp-konkurrence. Man skal svare rigtigt på 7 spørgsmål om Davis Cup. Jeg trækker lod blandt de, der har alle rigtige. Er der ikke 5, der har alle rigtige, er det naturligvis blandt alle dem, der har 6 rigtige, jeg trækker lod om og så fremdeles. Man deltager, ligesom sidste gang, ved at sende svarene til mig under "kontakt" på min side. I bedes også vedlægge navn og adresse, så jeg ved, hvor billetterne skal sendes hen i tilfælde af gevinst.

JEG SKAL HAVE SVAR SENEST MIDNAT SØNDAG D. 15. FEBRUAR

Her kommer spørgsmålene:

1) Hvilken nation har vundet Davis Cup flest gange?

2) Siden den nuværende turneringsform blev indført i 1981, er der kun en spiller, der er gået igennem World Group med en perfekt 12-0 statistik (hvilket betyder, at han vandt alle sine singler, doubler og tog den samlede sejr). Hvilken spiller?

3) Et af mine personligt bedste minder var da Frankrig (det var ikke fordi de vandt!) i 1996 slog Sverige med 3-2 i finalen. Den afgørende kamp er en af de mest spændende kampe, jeg set. Den svenske spiller havde krampe i afgørende sæt og kunne ikke sidde ned ved sideskift. Alligevel fik han spillet sig frem til 0-40 (3 matchbolde i træk) i franskmandens serv ved 8-7, tror jeg det var, i 5., for så at tabe 8-10. Hvem spillede den afgørende kamp for begge nationer?

4) En anden stor oplevelse for mig, var da Danmark mødte Sverige i Brøndby-hallen i 1995. Danmark førte med 2-0, men endte med at tabe 3-2. Sverige er faktisk den nation i verden, der flest gange har vendt 0-2 til sejr. Hvor mange gange har de gjort det?

5) Min egen Davis Cup karriere er en mere moderat affære resultatmæssigt, men jeg synes stadig, det er årets højdepunkt. Mine bedste Davis Cup øjeblikke var, da vi rykkede op til zone 2 i 2006 og da jeg havde fornøjelsen af at spille double med Kenneth sidste sommer. Hvornår og mod hvem fik jeg min debut?

6) Hvor mange gange har Danmark været i World Group siden 1981, hvor det nuværende format blev introduceret?

7) Sydafrika, som vi besøgte og tabte til sidste år, er den eneste afrikanske nation, der har vundet Davis Cup. De har vundet en gang – i 1974. Hvad var der specielt ved finalen?

Jeg håber, I har lyst til at deltage, og jeg ser frem til at modtage jeres svar.

YNWA