Davis Cup finale

1. december 2011

Fredag til søndag spiller Spanien og Argentina finale i Davis Cup turneringen. Opgøret bliver samtidig den endelige afslutning på en lang og hårdt sæson for mange af topspillerne.

Spaniens bedste spiller, Rafael Nadal, har den seneste tid erkendt, at han er ved at være godt slidt efter en hårdt sæson. Verdens nr 2 stiller alligevel til start i Davis Cup finalen, lige som han gjorde det i semifinalen kort efter US Open.

Det er anden gang på fire år, at de to store tennisnationer Spanien og Argentina tørner sammen i Davis Cup finalen. I 2008 vandt Spanien på udebane over Argentina efter et dramatisk opgør.

I år er det Spanien, der er på hjemmebane, og de har valgt at spille på grus i Sevilla. Sydeuropæerne må også tage favoritværdigeheden på sig, da holdet består af fire spillere, som alle er rangeret blandt de 25 bedste: Nadal (ATP 2), Ferrer (ATP 5), Lopez (ATP 20), Verdasco (ATP 24).

Argentina skal dog ikke afskrives på forhånd, da de også har et utrolig kompetent hold i Del Potro (ATP 11), Monaco (ATP 26), Chela (ATP 29) og Nalbandian (ATP 64), og de vil gøre alt for at få Davs Cup trofæet til Argentina for første gang.