Cypern venter Danmark næste år

28. oktober 2013

Det er under 24 timer siden, at Danmark rykkede ud af Davis Cups Europe/Africa Group 1 efter nederlaget til Sverige. Nu er der så trukket lod til næste ård Davis Cup, hvor Danmark spiller i Europe/Africa Group 2. Her bliver første modstander Cypern på hjemmebane.

En stor tennisstjerne kan komme til Danmark, når næste års Davis Cup skal spilles. I første runde i Europe/Africa Group 2 skal Danmark nemlig op mod Cypern og Marcos Baghdatis. Det står klart efter dagens lodtrækning. Danmark har hjemmebane i opgøret mod Cypern, der skal spilles i weekenden fra den 31. januar til 2. februar. Spillestedet er endnu ikke kendt men offentliggøres i løbet af de næste 10 dage.

Kampen for at vende tilbage til Gruppe 1
Danmark får det bestemt ikke nemt mod Cypern, og umiddelbart skal vi ikke forvente, at Danmark har direkte kurs tilbage mod Gruppe 1, selvom det selvfølgelig er og skal være håbet i den danske lejr. Vinder man over Cypern, skal der vindes yderligere to kampe, før en tilbagekomst til Gruppe 1 er en realitet. Taber man til Cypern er nedrykning til Gruppe 3 til gengæld kun en kamp væk.

Slår de danske Davis Cup-mænd Cypern venter der i næste runde vinderen af kampen mellem Marokko og Luxembourg. I tilfælde af nederlag til Cypern venter omvendt taberen af kampen mellem Marokko og Luxembourg. I begge tilfælde har Danmark fordel af hjemmebane i den kamp.

Danmark har aldrig tidligere mødt Cypern i Davis Cup-sammenhæng.