Christian Camradt – Cheftræner for Lyngby’s “dream team”

23. marts 2008

Hvordan fungerer Lyngby’s talentarbejde?

Vi tilrettelægger træningen individuelt. Spillere som Ulrik Thomsen, Karen Barbat får optimal træning. I det hele taget er dialogen med den enkelte spiller meget vigtig. Der kommer mange juniortalenter til Lyngby og det er der flere grunde til. De får god træning. Det er rigtigt at med så mange talentfulde juniorer så kan ikke alle få så meget træning som de måske kunne tænke sig. Men mange af dem tiltrækkes af Lyngby, fordi den træning de så får, har høj kvalitet. Altså kvalitet fremfor kvantitet. En anden grund til at mange talenter tiltrækkes af Lyngby er det sociale aspekt. De har det godt socialt i klubben, bl.a. fordi der bliver lavet mange arrangementer for de unge. Filosofien er at der skal være plads til alle. Vi har en meget dygtig ungdomsformand i Svend Andersen der får alt dette til at hænge godt sammen. Ydermere har vi også i Niels Trier en meget dygtig juniortræner.

Frederik Løchte Nielsen – hvad mangler han i lige at komme det sidste stykke op på verdensranglisten?

Frederik har et meget stort potentiale. Her og nu tror jeg han kan spille sig op i top 200. Når man så først er deroppe, så er det ikke ret meget der skal til for at det bliver endnu bedre. Tennis har meget med selvtillid, mental styrke at gøre og man får meget selvtillid når man nærmer sig de bedste. Frederik spiller positiv tennis og er en allround spiller der magter både at slå grundslag fra baglinien og gå frem til nettet og flugte. Desuden server han godt. Vi håber og tror det bedste.

Hvilken betydning har Caroline Wozniacki for Lyngby og for dansk tennis?

Hun har enorm betydning. For Lyngby er det f.eks. utrolig vigtigt i forhold til vores sponsorer. Det er en utrolig eksponering af vores klub, bare det at der står \"Lyngby tennisklub\" på hendes tøj. Og for dansk tennis er hendes betydning også enorm. Hun kommer til at trække mange nye medlemmer til dansk tennis. For hendes spil tror jeg det er vigtigt for hende snart at begynde på seniorturneringer og det er hun også indstillet på. Vi kan så håbe på at hun vil fortsætte med at spille holdkampe for Lyngby i den udstrækning det er muligt for hende. Men Caroline når rigtig langt, det er der ingen tvivl om.

Karen Barbat – hvilket potentiale har hun?

Karen er et meget stort talent. Og vi forventer os meget af hende. Nu er hun ikke så gammel endnu, så der er stadig ting vi kan arbejde med. Men hun kan bestemt nå meget langt og hun har allerede nået flotte resultater. Karen har også meget stor betydning for Lyngby tennisklub hvor hun også har deltaget i holdkampene. Så jeg må sige at med så talentfulde spillere på holdet er jeg meget priviligeret som træner.

Ulrik Thomsen – Hvor langt kan han nå?

Ulrik har rent teknisk en lidt speciel spillestil. Som træner vil man gerne ændre den, men det fungerer jo faktisk godt. Ulrik har en fantastisk taktisk sans og spiller i et utrolig højt tempo for sin aldersklasse. Der er nærmest ikke nogen der kan følge med. Da jeg var med ham i Polen til en TE niveau 2 turnering som var godt besat, da gik han lige igennem uden problemer. Jeg tror han er ved at være klar til større udfordringer. Han bliver meget spændende at følge.

Kan du lide dit job som cheftræner i Lyngby og hvorfor?

Jeg holder meget af mit job. Det er en stor udfordring og glæde. Jeg træner som ansvarlig for seniorerne et utrolig godt hold. Samtidig er samarbejdet med Niels Trier, som er ansvarlig for juniorerne virkelig godt. I det hele taget er det en fornøjelse at være træner for en så ambitiøs klub som samtidig giver rum for alle. At vi har tiltrukket nogle af landets spillere er ikke kun for at vinde hold DM, det er i endnu højere grad for at give spillerne nogle muligheder. Lyngby prøver på den måde at hjælpe dansk tennis. At være træner for sådan en klub kan kun være godt.Jeg har selv været professinel tennisspiller og den erfaring jeg dermed har fået har jeg god mulighed for at bruge i Lyngby.

Hvordan ser fremtiden ud for dansk tennis?

De sidste to år er det bedste længe. Jeg synes ikke man skal være sortseer. Caroline ligger i top 10 for juniorerne og U13 holdet blev nordiske mestre (det vil sige de var bedre end Sverige, red.) en Karen Barbat er også på vej.?Vi har grund til at være optimistiske. Klubberne arbejder bedre og vi snakker godt sammen. F.eks. mødes 6 klubber i Københavnsområdet jævnlig og deler erfaringer. Det er også meget positivt.

Hvordan får man flere tilskuere til danske turneringer herunder hold DM?

I Lyngby priorterer vi hold DM meget højt. Og det at have sine bedste spillere med betyder meget. Men det vil være gavnligt at komprimere holdturneringen, for det vil betyde at de bedste bedre kan tilrettelægge at være med.

Er der andre danske talenter du vil fremhæve?

Ja, der er f.eks. Rasmus Møller, KB som jeg havde fornøjelsen af at træne da jeg var træner i HIK. Han er et stort talent og er klar til at arbejde for det. Når han træner er det 100 %. Der er iøvrigt rigtig mange gode navne i KB. Og det er vel i år de for alvor skal vise om det kan bære.