Chennai Open ? Et tennislyspunkt i et fattigt land

23. marts 2008

Kontrasterne siges at være enorme fra det mondæne og fashionable område ved SDAT Tennisstadion i Chennai, Indien. Man kan næsten spytte over til det fattiges kvarterer. Måske er der flere der kender byen som det den hed i gamle dage, nemlig Madras. Byen huser mellem 4 0g 5 mill. Indbyggere og er hovedstaden i delstaten Tamil Nadu. Som delstaens navn antyder er delstaten hovedsagelig beboet af tamiler og det officielle sprog i delstaten er da også tamil. 62 mill. Indbyggere siges denne delstat at have. Byen er desuden centrum for en stor del af Indiens meget store filmindustri. Faktisk går inderne utrolig meget op i film og landets filmindustri siges at være lige så stor som den amerikanske. Det skal dog indrømmes at der ikke ender særlig mange af disse film i de danske biografer. I Chennai laves langt de fleste film på tamil og den er Indiens næststørste filmby og kaldes i slang for ”Kollywood.” Helt utroligt kaldes den største filmby i Indien for ”Bollywood”, det er naturligvis Bombay.

Det er Indiens største tennisbegivenhed, Chennai Open. I 2008 har turneringen en præmiesum på $ 436.000. Turneringen startede i 1997, så det er en forholdsvis ung turnering i sammenligning med mange af de øvrige turneringer på touren. I starten hed turneringen Gold Flake Open, i 2002 skiftede den navn til Tata Open. Det skyldtes naturligvis skift af titelsponsoren. Et væsentligt element ved turneringen er at Delstatsregeringen i Tamil Nadu er medsponsor. Det har de gjort for at sikre at turneringen eksisterer uanset der skulle være perioder hvor det er svært at skaffe sponsorer. Derfor har delstatsregeringen også taget initiativ til at oprette et konsortium af sponsorer for at sikre turneringens fremtid.

Sidste år(2007) hed vinderen Xavier Malisse, Belgien. Belgieren er et enormt boldtaæent og mange mener at han burde ligge højere på mændenes verdensrangliste. Det var også i Chennai sidste år vi fik et glimt af hvad Kristian Pless virkelig kan. Han slog David Nalbandian, Argentina, på det tidspunkt nr. 8 i verden og efter sigende i topform efter at han i december 2006 havde vundet ATP finalerne i Shanghai ved at slå Roger Federer i finalen. Lad os håbe at Kristian Pless kan lave en ny flot præstation i Chennai hvor han formentlig også stiller op i år, såfremt han bliver en skade kvit. Topseedet i år er Rafael Nadal, Spanien, verdens nr. 2. Hans værste konkurrent bliver på papiret Marcos Baghdatis, Cypern.