Caroline måtte bide i græsset

27. juni 2012

Wimbledon sluttede forbavsende tidligt for Caroline Wozniacki (billdet, WTA 7). Allerede i første runde måtte danskere forlade årets tredje Grand Slam turnering, og det er blot anden gang i karrieren, at Caroline ryger ud i første runde i en af de fire store turneringer.

Modstanderen var Timera Paszek (WTA 37) som for et par uger siden blot havde vundet to kampe i 2012, og på papiret lignede en meget overkommelig modstander. Men så strøg den jævnaldrende østriger til tops i opvarmningsturneringen i Eastbourne, og det stod klart, at Paszek er dus med græsset og ville blive en hård nød at knække for Caroline.

Kampen begyndte tirsdag, men blev afbrudt ved stillingen 2-2. Da kampen blev genoptaget onsdag bølgede det hele tiden frem og tilbage, og det var umuligt at forudse, hvem der ville vinde til sidst. Caroline vandt første sæt efter at have reddet fire sætbolde. I andet sæt havde Caroline to matchbolde, men alligevel løb østrigeren med sættet. I det afgørende sæt lykkedes det dog østrigeren at klamre sig til sin smalle føring og hive sejren hjem med samlet 5/7 7/6(4) 6/4.

På trods af at Caroline og hendes nye træner inden kampen havde sagt, at de arbejder på at mere aggressiv spillestil, så var kampens mønster dersværre det samme, som har kendetegnet Carolines triste 2012 sæson. Modstanderen er mere aggressiv og slår flere vindere end Caroline. Samtidig er der ikke den respekt om Caroline, som der tidligere har været og modstanderne laver derfor færre uprovokerede fejl.

Efter en trist singlepræstation kan Caroline måske glæde sig over, at hun sammen med Frederik Nielsen har fået wild card til at deltage i mixdouble turneringen i Wimbledon.