Caroline: det handler om procenter

21. januar 2010

– Når to spillere går på banen, har de begge 50 procent chance for at vinde, så derfor handler det om at skrabe procenter til sig i løbet af kampen, filosoferer Caroline Wozniacki forud for sin næste kamp, der formentlig skal spilles på lørdag. Foreløbig er procentregnskabet gået ganske smertefrit for tennisessets vedkommende. Der er foreløbig fed kredit på kontoen efter dagens hurtigt overståede kamp mod tyske Julia Görges i Margaret Court Arenaens hede eftermiddagssol, så nu gælder det om at få kreditten til at strække et godt stykke videre i turneringen – og gerne hele vejen.

Næste levende billede, den 22-årige israeler Shahar Peer, som er nr. 29 på verdensranglisten, burde heller ikke bringe ubalance i Carolines procentregnskab, men som altid har hun tænkt sig at spille én kamp af gangen og ikke undervurdere sin modstander, som hun i øvrigt tidligere har spillet double med.

Når de to går på banen, vil danskeren bogstavelig talt komme til at stå overfor en kriger, for Shahar Peer har for ikke længe siden afsluttet sin obligatoriske toårige tjeneste i den israelske hær. Denne omstændighed fører forhåbentlig ikke til usportslige demonstrationer overfor israelere, som der tidligere i turneringen har været tilløb til.

– Jeg er glad for mine resultater indtil nu, opsummerer Caroline. Det handler om at holde fokus, og i dag spillede jeg en helt fri kamp, hvor jeg hele tiden forsøgte at presse hende i baghånden, for jeg vidste, jeg ville være solgt, hvis ikke jeg fik god dybde på boldene.

Ligesom sin far afviser Caroline at se længere frem end til næste kamp – alt andet ville være kontraproduktivt og lægge et for stort pres på hende, skabt af omgivelsernes forventninger.

– I aften skal jeg bare have noget god mad, og så får jeg forhåbentlig en fridag i morgen, siger en glad Caroline efter sin ”hårde” dag på kontoret på lige godt en times tid.