Carlsen: Dommerfejl kaster en skygge over resultatet

28. oktober 2013
Tennissporten.dk i Idrotten Hus i Helsingborg: Det er sjældent, at der tales så meget, om dommere i tennis, end der er blevet gjort efter Davis Cup-kampen mellem Danmark og Sverige. Den danske kaptajn Kenneth Carlsen synes også, dommerne fyldte for meget, men han hæfter sig ved, at Danmark havde chancerne for selv at afgøre søndagens to singler.
 
Da Kenneth Carlsen kommer traskende op mod presserummet efter søndagens to Davis Cup-singler, og det samlede Davis Cup-nederlag på 3-2 til Sverige efter en 2-0-føring til Danmark efter fredagens kampe, er det en meget skuffet mand. En forkert bemærkning og så havde tårerne trillet ned af kinderne på den danske Davis Cup-kaptajn, der ikke kunne skjule sin skuffelse efter weekendens samlede fakta.
 
Jeg er sindssygt skuffet. Det er noget af det tungeste, jeg har været med til det her. Jeg synes, det er så små marginaler, der gør, om vi vinder den her kamp eller ej”, siger Kenneth Carlsen, der mener, at både Frederik Løchte Nielsen og Martin Pedersen havde muligheder i søndagens singler.
 
Frederik kunne godt have vundet sin kamp. Han har breakbold ved 4-3 i fjerde sæt. Det er små marginaler. Han kæmper sig tilbage i femte sæt og taber en helt lige kamp. Jeg synes faktisk, at Elias spillede vanvittigt god tennis. Det parti hvor Martin skal serve for fjerde sæt, der synes jeg Elias spiller et vanvittigt godt parti. Martin har 30-0, men så spiller Elias bare nogle vandvittige bolde. Hatten af for ham for spilet, ikke så meget for slutningen, det synes jeg var lidt tragisk”.
 
Hokus pokus – Dommer i fokus
Kenneth Carlsen hentyder naturligvis til den første bold i det sidste parti i kampen mellem Pedersen og Ymer, hvor Martin Pedersens serv bliver kaldt fejl fra publikum, men ikke er det, hvilket får danskeren til at stoppe op. Dommeren vælger at godkende pointet.
 
Alle mener, det er linjedommeren, men det viser sig jo så, at det er en tilskuer, som sidder lige udenfor. Så alle stopper, men hoveddommeren mener ikke, at svenskerne stopper. Han mener bare de appellerer til, at den er ude. Jeg synes, den skal spilles om. Alle stopper med at spille, så den skal spilles om, og det skaber en masser påstyr”, argumenterer en tydeligt irriteret Carlsen.
 
Generelt blev sidste dagen ved Davis Cup-kampen præget af nogle noget uheldige dommerpræstationer. Det lignede, at linjedommerne, der var svenske, havde haft en hård weekend. I hvert fald var mange af deres kendelser helt ude i skoven, og hoveddommerne i begge de to kampe kom i fokus alt for tit. Både Fidde Rosengren og Kenneth Carlsen var hyppigt oppe at markere dommernes fejl, som vel alt i alt gik lige hårdt ud over både Danmark og Sverige. Bedst bliver naturligvis bare husket, hvordan matchbolden i kampen mellem Markus Eriksson og Frederik Løchte Nielsen var inde men blev dømt ude. Det betød svensk sejr i stedet for 40-40, og det affødte naturligvis stor debat efterfølgende, hvor Eriksson heller ikke afviste, at bolden nok var inde. Generelt kom dommerne for meget i fokus, og det ærgrer Carlsen.
 
Det er ærgerligt, det skæmmer resultatet. Jeg synes, det har været en vanvittig spændende Davis Cup-kamp, og så jeg synes, det er ærgerligt, at det ligesom kaster en skygge over det. Det gør selvfølgelig det hele en smule tungere for os. Det skal ikke være nogen undskyldning, for vi kunne godt have tabt, selvom det ikke skete, men det er vanvittigt tungt at have tabt den her kamp med så små marginaler, som tilfældet var”, siger Kenneth Carlsen.
 
Danmark er nu rykket ned til den tredjebedste Davis Cup-række, Europe/Africa Group 2. Lodtrækning til første runde af næste års Davis Cup foregår senere i dag.