Bruttotrup udtaget til FED Cup

6. januar 2014
Landstræner Kenneth Carlsen har i dag sat navne seks spillere, hvorfra den endelige trup på fire skal udtages til FED Cup i uge 6 i Tallinn i Estland. Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Mai Grage, Emilie Francati, Malou Ejdesgaard og Maria Jespersen er de seks navne i Carlsens bruttotrup.
 
Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Mai Grage, Emilie Francati, Malou Ejdesgaard og Maria Jespersen er foreløbig udtaget til det danske Fed Cup-landshold, som kommer i ilden i Tere Tenniscenter i Tallinn i Estland i uge 6. Truppen vil imidlertid blive skåret ned til fire aktive før afrejsen, og der kan reelt skiftes ud på to pladser senest en time før kaptajnsmødet tirsdag den 4. februar.
 
I den danske lejr er der ingen tvivl om, at målet for Fed Cup 2014 er oprykning fra den laveste række til Europe/Africa Group 2.
 
Målet er en oprykning, nu når dette desværre glippede med små marginaler sidste år. Målsætningen er en oprykning, uanset hvorledes det endelige hold kommer til at se ud”, siger landstræner Kenneth Carlsen i en pressemeddelelse.
 
Håber på Wozniacki
Målsætningen om oprykning vil alt andet lige se lettere ud, hvis Danmarks uden sammenligning største tennisstjerne, Caroline Wozniacki, vælger at genindtræde på det danske landshold. Hun har endnu ikke meldt en beslutning ud, men hvis hun vil deltage ved OL i Rio i 2016, skal hun nomineres ved mindst to FED Cup-afdelinger for Danmark.
 
Selvom Wozniacki tidligere har afvist at stille op i nationaltrøjen, skal hun ifølge Dansk Tennis Forbunds direktør være velkommen tilbage på FED Cup-holdet.
 
Det er for DTF essentielt og en prioritet, at vi til enhver tid stiller stærkest muligt op i Davis Cup og Fed Cup. Vi har ambitioner på vores landsholds vegne”, siger Sune Irgens Alenkær.
 
Den danske Fed Cup-delegation rejser mod Baltikum søndag den 2. februar. Landstræner og Fed Cup-kaptajn, Kenneth Carlsen, støder til umiddelbart efter Davis Cup-kampen mellem Danmark og Cypern, som afvikles i Hørsholm-Rungsted den 31. januar – 2. februar. Truppen til Davis Cup-kampen er endnu ikke udtaget. 
 
Fed Cup-truppen 2014
Caroline Wozniacki, KB, 23 år, nummer 10 på verdensranglisten. 
Karen Barbat, Birkerød, 21 år, nummer 582 på verdensranglisten. 
Mai Grage, KB, 21 år, urangeret. 
Emilie Francati, Gentofte, 16 år, nummer 134 på junior-verdensranglisten. 
Malou Ejdesgaard, KB, 22 år, nummer 516 på double-verdensranglisten.
Maria Jespersen, Gentofte, 22 år, urangeret. 
Landstræner Kenneth Carlsen, juniorlandstræner Tomas Biernacki, trainer/massør Jeppe Anker Sindal.
 
Deltagerlande i Europa/Afrika Group III foruden Danmark 
 
Armenien, Botswana, Cypern, Estland, Grækenland, Island, Irland, Kenya, Madagaskar, Malta, Moldova, Marokko, Namibia og Norge.    
 
Landene inddeles i fire puljer (pulje A med tre lande, pulje B, C og D med fire lande). 
 
Efter puljespillet mødes – efter lodtrækning – nummer et i pulje A/B og nummer et i pulje C/D. I alt to oprykningspladser er på højkant.   
 
Spilletermin: 5.-8. februar, indendørs på hardcourt. 
 
En holdkamp i Fed Cup (Europa/Afrika Group III) afgøres via to singlematcher og en doublematch.