2 turneringer i Tjekkiet

23. januar 2010

I den forgangne uge har jeg spillet en ITF turnering gr.1 i Tjekkiet. Jeg var nummer et i kvallen, så jeg rejste allerede torsdag med Jeppe Frantzen som coach. I alle turneringer er der to Special Exempts til hovedrunden, som kan gives til spillere, der er gået langt i en turnering ugen før, og derfor ikke kan spille kvallen. Til denne turnering var der ingen spillere, som fik brug for et Special Exempt, så derfor fik nummer 1 og 2 i kvallen pladserne til hovedrunden. Derfor gik jeg direkte i hovedrunden som først begyndte mandag så jeg havde nogle dage til at træne og vænne mig til det hurtige underlag. Jeg ramte den rigtig godt til træningen, men da jeg kom i kamp mandag kunne jeg ikke få det til at fungere.
 

Jeg startede kampen, mod Mate Cutura fra Kroatien (ITF 191), dårligt med mange rammeslag og dårlige server og blev derfor lidt usikker og turde ikke spille ligeså aggressivt som jeg gør til træning. Selvom det var et rimelig hurtigt underlag havde vi begge mange breakbolde, men der kom alligevel kun et brud som han fik og vandt derfor sættet 6-3. Jeg havde ellers ført 40-0 i hans serv to gange så selvom jeg ikke ramte den optimalt kunne jeg godt have vundet sættet. Jeg kom også dårligt fra start i andet sæt og kom hurtigt bagud 3-1. Derfra begyndte jeg at gå længere tilbage på banen for ikke at lave lige så mange fejl og det gik også bedre men det var desværre for sent og jeg tabte sættet 6-4.
 

Det var endnu et meget frustrerende nederlag, for hvis jeg havde spillet som jeg gør til træning, havde jeg haft rigtig gode muligheder for at vinde.  På det sidste har jeg tabt en del kampe til spillere som jeg slår hvis jeg rammer mit top niveau, og det er rigtigt frustrerende.  Det er ”bare” mentalt, for jeg rammer den som sagt fint til træning. Mit mål til næste turnering, som starter på onsdag, er derfor ikke at vinde men at prøve at være afslappet og ikke tænke for meget, men bare spille. Selvom det selvfølgelig er nemmere sagt end gjort.
 

Det gik bedre i double, hvor min østrigske makker (Stiefelmeyer) og mig vandt to kampe og gik i kvartfinalen, før vi tabte til et godt engelsk par. Jeg spillede nogle gode doubler, især de to første, hvor vi bl.a. slog det 2.seedede par, og jeg spillede mere frit og var mere afslappet end i singlen.
 

Turneringen blev spillet på kun 4 baner (den ene meget hurtigere end de andre), så der var kampe fra 8.00 til 21-22 næsten hver dag. Derfor det var svært at få træningsbaner, så da vi kunne få nogle meget billige flybilletter til Danmark, er vi taget hjem og træne og rejser tilbage mandag morgen. Det er heller ikke den mest sindsoprivende by jeg har været i, så det er fint at komme hjem et par dage.